Internationaal Orgelfestival 2020 geannuleerd

Het bestuur van Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Den Haag heeft besloten het Internationaal Orgelfestival 2020 te annuleren vanwege de Corona-crisis. Ondanks de aangekondigde versoepelingen gelden voorlopig de nodige beperkingen voor de cultuursector en is er nog veel onzekerheid over de risico’s van activiteiten waarbij groepen mensen voor langere tijd in een afgesloten ruimte verkeren.

Naast de beperking van het aantal bezoekers vragen de maatregelen extra inspanningen om alles in goede banen te leiden. Denk aan de verplichte kaartverkoop en gezondheidscontrole vooraf en het reguleren van bezoekersstromen en zitplaatsen in de kerk. Ontmoeting onder het genot van een drankje is niet of zeer beperkt mogelijk. Van ontspannen concertbezoek en een feestelijke entourage is in de huidige omstandigheden geen sprake.

Vandaar dat we hebben besloten het festival van dit jaar te annuleren en het geplande programma door te schuiven naar 2021, in de hoop dat er dan sprake is van gunstiger omstandigheden. Over de data en verdere invulling zal later worden gecommuniceerd via onze website en Facebook-pagina.