Programma 03-08-2018

Matthijs Breukhoven, orgel

Adriaan Engels (19062003)
Partita “De Lofzang van Maria”

Alexandre Guilmant (18371911)
Sonate nr. 4 in d, op. 61
– Allegro assai
– Andante
– Menuetto (Allegretto)
– Finale (Adagio – Allegro vivace con fuoco)

Matthijs Breukhoven (1992) volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij vijf jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden. Van 2009 tot 2014 ontving Matthijs orgellessen van Arjen Leistra (literatuur) en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie).
Tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië studeerde hij in 2013 bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.
Sinds september 2014 studeert Matthijs hoofdvak orgel aan Codarts (Rotterdams Conservatorium) bij Ben van Oosten en Bas de Vroome en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek. Daarnaast krijgt hij improvisatielessen van Hayo Boerema en Aart Bergwerff en lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker.
Matthijs volgde masterclasses bij o.a. Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier Latry.
Matthijs is organist van de Oude Kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam.

www.matthijsbreukhoven.nl