Programma 09-08-2019

Anna Karpenko, orgel

 

Werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Concerto in G  BWV 592
(bewerking van een verloren gegaan vioolconcert van Prins Johann Ernst van Saxen-Weimar)
– Allegro
– Grave
– Presto

Alt-Aria “Schafe können sicher weiden”
uit Cantate BWV 208
orgelbewerking: André Isoir (1935-2016)

Air uit Orkestsuite nr. 3  BWV 1068

Praeludium und Fuge in a  BWV 543

 

Anna Karpenko is geboren in Moskou en  studeerde klavecimbel en orgel (cum laude) aan het Moskouse Staats Conservatorium bij Alexey Parshin en Olga Martynova. Anna studeerde in juni 2015 af voor haar Master Degree Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Ze won verschillende prijzen op internationale concoursen (w.o. eerste prijs International Organ Competition Marcello Galanti 2002, Italië, en prijs voor beste uitvoering van Tariverdievs orgelwerken en diploma op de Tariverdiev Competition 2007 in Kaliningrad). In 2015 won zij de tweede prijs op het Internationaal Orgelconcours Breda.
Zij treedt op als soliste (o.a. op orgelfestivals in Tallinn), als begeleider van solisten en maakte deel uit van de ensembles ‘Hermitage Group’ en ‘Pratum Integrum’. Als solist van deze ensembles nam zij 7 Caro Mitis CDs op. Vanaf 2015 vormt zij het duo “Toetsen en fluiten”  met de fluitiste Katja Pitelina.
Anna heeft meermaals zitting genomen in de jury van jeugdcompetities. Zij volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Jean Guillou, Lorenzo Ghielmi en Martin Haselbock. Zij was docent voor orgel, piano en klavecspiano en klacesimbelimbel in Moskou en organiseerde het eerste Jeugd Orgelfestival in Tallinn (2012) en masterclasses en concerten in Scheveningen in 2013; onder haar leerlingen zijn veel laureaten van jeugdcompetities. Zij assisteerde bij de organisatie van masterclasses voor jonge organisten uit Rusland op het Bachfestival Dordrecht 2014.
Zij is pianodocent in Haenen muziekschool in Voorburg en organist in Pro Rege (Rotterdam).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.