Programma 10-08-2018

Max Reger (18731916)
Uit “Monologe”, op. 63:
Nr. 9 – Toccata in e

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
“Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’”  BWV 662

Felix Mendelssohn-Bartholdy (18091847)
Sonate nr. 5 in D, op. 65
– Andante
– Andante con moto
– Allegro

Max Reger (18731916)
Uit “Choralvorspiele”, op. 67:
Nr. 26 – “Meinem Jesum lass ich nicht”

Louis Vierne (18701937)
Uit Symphonie nr. 1 in d, op. 14:
– Final

Kristian Schneider studeerde Evangelische Kerkmuziek aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg bij Rose Kirn en Wolfgang Zerer (orgel) en bij Jan Ernst en Pieter van Dijk (improvisatie). Tijdens deze studie was hij in Hamburg assistent-organist aan de Hauptkirche St. Jacobi. Kristian Schneider volgde masterclasses bij o.a. Michael Radulescu, Jon Laukvik, Guy Bovet en Andrea Marcon. Sinds 2009 volgt hij privé-lessen in het Frans-symfonische orgelrepertoire bij Ben van Oosten.
Van 2001 tot 2013 was Kristian Schneider cantor en organist aan de Martin-Luther-Kirche in Linz (Oostenrijk). Hij leidde daar de Evangelische Kantorei Linz en was bovendien Kirchenmusikreferent voor de diocese Oberösterreich.
In september 2013 werd Kristian Schneider cantor en organist aan de St. Nikolai-Kirche in Elmshorn (Duitsland). Daarnaast is hij als Kreiskantor werkzaam in het district Rantzau-Münsterdorf, waar hij verantwoordelijk is voor diverse concertseries (o.a. orgelconcerten en uitvoeringen van oratoria en kamermuziek).
Als organist en kamermuziekspeler geeft Kristian Schneider regelmatig concerten in binnen- en buitenland (o.a. Duitsland, Nederland, Italië en de Verenigde Staten).
Naast zijn werkzaamheden als orgelsolist is hij tevens actief als begeleider.