Programma 12-07-2019

Martijn Borsje, orgel

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Triosonate nr. 1 in Es  BWV 525
– zonder tempoaanduiding
– Adagio
– Allegro

Bert Matter (*1937)
“Wie schön leuchtet der Morgenstern”

Georg Böhm (1661–1733)
Praeludium und Fuge in C

Martijn Borsje is geboren in 1995 in Gorinchem. Vanaf zijn 6e jaar werd het duidelijk dat hij zich met klassieke muziek wilde bezighouden. Vanaf zijn 7e jaar kreeg hij orgelles van Leo Terlouw op de muziekschool ‘Toon’ in de Herv. Kerk van Nieuwpoort. In 2010 is hij begonnen met het volgen van orgellessen bij Cor Ardesch in de Grote Kerk van Dordrecht. Op het Driestar-College te Lekkerkerk heeft hij zijn vierjarige VMBO opleiding gevolgd en daarna de MBO opleiding ’junior account manager’ aan het Hoornbeeck College te Rotterdam. Beide opleidingen heeft hij succesvol afgerond.
In 2014 is hij gestart met de vooropleiding ‘klassieke muziek’ aan het Rotterdams Conservatorium. Daarna is hij toegelaten tot de Bachelor-opleiding aan dit conservatorium. Zijn orgeldocenten zijn Bas de Vroome en Ben van Oosten en improvisatielessen volgt hij bij Aart Bergwerff en Hayo Boerema. Ook krijgt hij pianolessen van Eli ’t Hart.
Als organist is Martijn aan drie verschillende kerken verbonden. Op zijn 14e jaar kreeg hij een vaste aanstelling als organist in de Herv. Gemeente van Hagestein (2010). Later kwamen daar zijn eigen gemeente in Groot-Ammers (2012) en de Herv. Gemeente van Schoonrewoerd (2013) bij.
Sinds 2013 is hij als verkoper/adviseur van muziekinstrumenten werkzaam bij muziekwinkel Joh. De Heer te Sliedrecht.
Regelmatig begeleidt Martijn diverse koren en ook als pianist is hij zeer actief.
Op 27 juni 2015 ontving Martijn een ‘eervolle vermelding’ voor het best gespeelde verplichte werk op het Govert van Wijn concours in Maassluis. (Pastorale, L. Vierne).