Programma 13-07-2018

Francesca Ajossa, orgel

 

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Praeludium und Fuge in Es  BWV 552

Johannes Brahms (1833–1897)
“Es ist ein Ros’ entsprungen”, op. 122 nr. 8

Marco Enrico Bossi (18611925)
Thema e Variazioni, op. 115

 

Francesca Ajossa is in 1999 geboren in Cagliari (Sardinië). Haar eerste muzikale opleiding kreeg zij reeds op zeer jonge leeftijd in de klas van prof. Angelo Castaldo aan het “Palestrina Conservatorium” in haar geboorteplaats. Zij volgde masterclasses bij o.a.  G. Bovet, L. Lohmann, H. Deutsch, D. Zaretsky, J. Palur, L. van Doeselaar, C. Mantoux and O. Latry.
Francesca concerteerde op verschillende festivals in Italië en daarbuiten (o.a. in Rome, Fermo, Cagliari, Monza, Napels, Pisa, Cosenza, Alghero, Fussen, Ottobeuren en Kokkola). In december 2016 speelde zij drie concerten in Hong Kong en Macao ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Paus Franciscus. Als soliste trad zij op met het orkest “La Rejouissance” en met het “Palestrina Chamber Orchestra”.
In 2015 volgde Francesca lessen bij Jacques van Oortmerssen aan de Internationale Bach Academie en in datzelfde jaar won zij de tweede prijs bij het “Premio Abbado Concours”. Ook was zij finaliste bij de “Fourth International Agati – Tronci Competition”.
In 2016 werd zij toegelaten tot de “Young Talents Class” van het Internationaal Orgel Festival in Haarlem, waar zij ook tijdens het slotconcert optrad.
In 2017 nam Francesca voor het label “Tactus” een CD op met 18e en 19e eeuwse orgelmuziek uit Sardinië. In dat jaar studeerde zij ook als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij in september a.s. met haar Master of Music studie zal aanvangen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.