Programma 17-08-2018

Maryam Haiawi, orgel

 

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Sinfonia uit de “Ratswahlkantate”  BWV 29 (bew. Marcel Dupré)

“Liebster Jesu, wir sind hier”  BWV 730 en 731

Franz Liszt (18111886)
Funérailles (orgeltranscriptie: Jeanne Demessieux)

Marcel Dupré (18861971)
Uit “Offrande à la Vierge”:
III. Virgo Mediatrix

Jeanne Demessieux (19211968)
Te Deum, op. 11

 

De Duitse organiste, pianiste en musicologe Maryam Haiawi, geboren in 1989 te Siegen, studeerde in Detmold, Freiburg, Parijs en Rotterdam (orgel bij Gerhard Weinberger, Martin Schmeding, Olivier Latry, Michel Bouvard en Ben van Oosten).
Zij was prijswinnares bij verschillende internationale orgel- en pianoconcoursen en ontving bovendien de prijs voor muziekwetenschap van de Hochschule für Musik in Freiburg.  Maryam Haiawi was organiste aan de universiteitskerk in Freiburg en stipendiate van het Cusanuswerk (Duitse stichting ter bevordering van hoogbegaafde studenten). Als concertorganiste trad zij tot nu toe op in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg en Rusland.
Na werkzaamheden aan de Sächsische Akademie der Wissenschaften in Leipzig (project “Bach-Repertorium”) is Maryam Haiawi momenteel wetenschappelijk medewerker en promovenda aan de universiteit van Hamburg. In haar dissertatieproject onderzoekt zij de katholieke en protestantse oratoria van de eerste helft van de 18e eeuw.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.