Programma 20-07-2018

Marieke Stoel, orgel

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Praeludium in b  BWV 544

Anthoni van Noordt (1619–1675)
Drie variaties over Psalm 24

Johann Sebastian Bach (16851750)
“Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’”  BWV 662

Nicolaus Bruhns (16651697)
Praeludium in e

Marieke Stoel is cantor-organist van de Houtrustkerk in Den Haag, ze leidt daar de cantorij en het koor en organiseert er de koffieconcerten. Zij is voorzitter van de Haagse Orgel Kring.
Marieke Stoel maakt deel uit van de kring ‘Musici rond het Academie-orgel’ en speelt regelmatig bij oraties in het Academiegebouw te Leiden. Zij behaalde de diploma’s Kerkmuziek en orgel B en Uitvoerend Musicus Orgel aan achtereenvolgens het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.
Zij maakte deel uit van de werkgroep Nieuwe Liederen voor ‘Zingen en Bidden’, het meest recente liedboek van de PKN. Daarna was zij adviseur bij de totstandkoming van het oecumenische Liedboek ‘Zangen van Zoeken en Zien’, dat in 2015 uitkwam. In deze bundel zijn ook enkele van haar melodieën en zettingen opgenomen. Voor een paar voorbeelden van haar meerstemmige composities zie: www.mariekestoel.nl en www.nieuwliedboek.info.
De landelijke bladen ‘De Orgelvriend’ en ‘Muziek & Liturgie’ (oktober 2017) en het ‘Haags Orgel Kontakt’ publiceerden enkele van haar orgelcomposities.