Programma 21-08-2018

Rhosymedre
WIM DE RUITER
1943-2017
Uit “Square” – vier stukken voor orgel (1988):
I. Presto
II. Adagio
“Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’” BWV 662
FELIX MENDELSSOHN BARTHOLDY
Uit “A Midsummer Night’s Dream”:
- Scherzo
orgelbewerking: Yannick Merlin (*1976)
Sonata nr. 6 in d, op. 65
- Choral mit Variationen (“Vater unser im Himmelreich”)
- Fuga
- Finale (Andante)
Overture to the Oratorio “St. Paul”
orgelbewerking: William Thomas Best (1826-1897)

MATTHIAS HAVINGA is concertorganist en pianist. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart. Sinds 2017 is hij hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam.
Matthias Havinga won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist. Hij concerteerde in vele Europese landen, Rusland, de USA en Zuid-Amerika en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Zijn cd’s “J.S.Bach-Italian Concertos”, “Passacaglia” en “Dutch Delight”, verschenen bij Brilliant Classics en werden door pers en publiek lovend ontvangen. Zijn nieuwste cd  met orgelwerken van Mendelssohn, opgenomen in de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam, kwam onlangs uit.
Matthias Havinga is in Amsterdam organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk en organist van de Oude Kerk gemeente, waar hij het Vater/Müller-orgel (1726/1738) en het Ahrend-orgel (1965) bespeelt.
Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

www.matthiashavinga.com