Programma 27-07-2018

Georgy Sviridov (1915–1998)
Wals (Anna)

Claude Debussy (1862–1918)
Clair de lune (orgelbew.: Alexandre Cellier) (Bert)

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Fuga ‘Gigue’ in G  BWV 577 (Bert)

Valery Gavrilin (19391999)
Tarantella (Anna en Bert vierhandig)

Eugen Doga (*1937)
Wals (Anna en Bert vierhandig)

Georgy Sviridov (1915–1998)
Pastorale (Anna)
Time, Forward! (Anna en Bert vierhandig)

Anna Karpenko is geboren in Moskou en studeerde klavecimbel en orgel (cum laude) aan het Staats Conservatorium in Moskou bij Alexey Parshin en Olga Martynova. In juni 2015 behaalde Anna haar Master Degree Orgel aan Codarts (Rotterdams Conservatorium) bij Ben van Oosten. Zij volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Jean Guillou, Lorenzo Ghielmi en Martin Haselböck. Ze won verschillende prijzen op internationale concoursen (waaronder de eerste prijs op het internationale orgelconcours ‘Marcello Galanti’ 2002, in Italië, en een prijs voor de beste uitvoering van Tariverdievs orgelwerken en een diploma op de ‘Tariverdiev Competition 2007’ in Kaliningrad. In 2015 won zij de tweede prijs op het Internationaal Orgelconcours Breda.
Anna treedt op als soliste (o.a. tijdens orgelfestivals in Tallinn, Estland), als begeleider van solisten en zij maakte deel uit van de ensembles ‘Hermitage Group’ en ‘Pratum Integrum’. Als solist van deze ensembles nam zij 7 Caro Mitis CDs op.
Vanaf 2015 vormt zij het duo “Toetsen en fluiten” met de fluitiste Katja Pitelina. Anna had meermaals zitting in de jury van jeugdcompetities.
Zij was docent voor orgel, piano en klavecimbel in Moskou en organiseerde het eerste Jeugd Orgelfestival in Tallinn (2012). In 2013 organiseerde zij masterclasses en concerten in Scheveningen en in 2014 assisteerde zij bij de organisatie van masterclasses voor jonge organisten uit Rusland op het Bachfestival Dordrecht 2014.
Onder haar leerlingen zijn veel laureaten van jeugdcompetities.
Als organist is Anna momenteel werkzaam bij Pro Rege in Rotterdam.

Bert den Hertog is in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium, afgesloten in 2005 met het diploma Uitvoerend Musicus na een recital in de Rotterdamse Laurenskerk waarin hij met groot symfonieorkest de Symphonie in g kl.t. op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré uitvoerde.
Tijdens zijn studie won Bert vier (inter-)nationale orgelconcoursen.  Hij concerteerde sindsdien op vele grote en kleinere orgels in Nederland en was als solist te gast op orgelfestivals in Rusland (St. Petersburg en Moskou), Duitsland, Estland, Roemenië en Polen. Van 2000 tot 2010 was Bert organist te Rotterdam,  vanaf 1 juni 2010 is hij als hoofdorganist aan de Oude Kerk te Scheveningen werkzaam, waar hij het historische, 18e eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop-orgel bespeelt. Sinds 2013 is hij concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag-Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/Ped.) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelcycli uit. Van Bert’s spel verschenen inmiddels acht CD’s (met repertoire uit alle stijlperioden), die in de internationale pers lovend werden besproken. ‘The American Organist’ schreef in 2009 over zijn interpretatie van de 3e en 6e orgelsymfonie van Louis Vierne: “His playing is passionate, powerful and poetic.” Het uitvoeren van het grote orgelrepertoire, met gebruikmaking van alle mogelijke expressiemiddelen, is zijn belangrijkste doel. Onlangs startte hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach, in chronologische volgorde, op moderne orgels. Dit project is te volgen op www.bertblogtbach.blogspot.nl.
Naast het geven van recitals is Bert orgel- en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp.