Programma 27-08-2019

Toon Hagen (Zwolle)

Praeludium und Fuge in b BWV 544
“Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’” BWV 663
(à 2 Clav. et Pedal, Canto fermo in Tenore)
Triosonate nr. 4 in e BWV 528
- Adagio / Vivace
- Andante
- Un poco Allegro
TOON HAGEN
*1959
Fantasie nr. VII “Hope”
JEHAN ALAIN
1911-1940
Litanies
MAURICE DURUFLÉ
1902-1986
Prélude et Fugue sur le nom d’Alain, op. 7

TOON HAGEN is als cantororganist verbonden aan de Grote of St. Michaëlskerk te Zwolle.

Hij begon zijn orgelopleiding bij Egbert Klein. Vervolgens studeerde hij hoofdvak orgel bij Rienk Jiskoot en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het Arnhems Conservatorium behaalde hij de aantekening improvisatie bij Bert Matter.

Naast het leiden van de Michaëlscantorij is hij ook dirigent van het Michaëlscantatekoor, dat meewerkt aan de cantatevieringen in dezelfde kerk.

Toon Hagen componeerde o.a. motetten, liedbewerkingen voor koor, orgel en orkest en een aantal orgelfantasieën voor concertant gebruik. Zijn composities zijn in eigen beheer uitgegeven.

In 2016 verscheen een cd-opname van zijn Requiem Koester de namen. In december 2017 vond de succesvolle première plaats van zijn omvangrijke compositie voor twee piano’s Going on II.

Toon Hagen is tevens actief als docent en concertorganist.

www.toonhagen.nl