Programma 29-08-2019

Loreto Aramendi (San Sebastián, Spanje)

JUÁN CABANILLES
Batalla Imperial
FRANCISCO CORREA DE ARAUXO
Segundo tiento del quarto tono
GEORG MUFFAT
Uit “Apparatus musico-organisticus”:
- Toccata I
DIETERICH BUXTEHUDE
Ciacona in e BuxWV 160
Uit Concerto in a BWV 593 (naar A. Vivaldi):
I. Allegro
FRANZ LISZT
Uit “Harmonies poétiques et religieuses” (1849):
- Funérailles
CAMILLE SAINT-SAËNS
1835-1921
Danse macabre, op. 40 (1874)
GABRIEL FAURÉ
1845-1924
Uit “Pelléas et Mélisande”:
I. Prélude
III. Sicilienne
OLIVIER MESSIAEN
1908-1992
Uit “Le Livre du Saint-Sacrement”:
- Offrande et Alleluia final

LORETO ARAMENDI is afkomstig uit Noord-Spanje. Ze is titulair organist van het Cavaillé-Coll-orgel in de kerk van Santa María del Coro in San Sebastián en professor aan het lokale Escudero Conservatorium.

Ze studeerde orgel, piano, klavecimbel en kamermuziek aan de conservatoria in San Sebastián, Bayonne, Lyon, Parijs en Barcelona en behaalde de hoogste diploma’s met onderscheiding. Haar docenten waren Bernadette Carrau, Esteban Landart, Jean Boyer, Louis Robilliard, Jacques van Oortmerssen (orgel), Noelle Spieth (klavecimbel), Jacques Rouvier, Edith Fischer en Jorge Pepi (piano).

Gedurende twee jaar ontving ze een studiebeurs van de provinciale regering van Gipuzkoa en de “Fundación Lartundo”. Haar studie heeft ze verdiept met masterclasses bij Michael Radulescu, Jacques van Oortmerssen, Jan Willem Jansen, Davitt Moroney, Ricardo Requejo, Roberto Szidon en Vadim Sacharov.

Een drukke concertpraktijk heeft haar geleid naar de Verenigde Staten, Rusland, Argentinië, Japan, Noorwegen, Engeland, Italië, België, Finland, Canada, Frankrijk en Nederland.

Loreto Aramendi werkt als organist, pianist en klavecinist samen met ensembles in verschillende bezettingen en stijlen, waaronder het Baskische Nationale Orkest, waarmee ze twee cd’s opnam.

Door haar interesse in de orgelbouw is ze betrokken bij verschillende restauratieprojecten in Spanje en Frankrijk.

In 2015 publiceerde Loreto Aramendi een dubbel-cd, opgenomen  op het Cavaillé-Coll-orgel in San Sebastián met muziek van Franck, Liszt, Brahms en Tournemire. Deze productie werd aanbevolen door internationale tijdschriften als “Choir & Organ” en “Sydney Organ Journal”.

Haar in 2017 verschenen dubbel-cd met transcripties van Louis Robilliard, gespeeld op het Cavaillé-Coll-orgel van de Abdijkerk Saint-Ouen in Rouen, werd door de pers unaniem met lof ontvangen.

www.loretoaramendi.com